Foto: Jamshid Jamshidi

Mänskliga kvarlevor hittade i skogen

Uppdaterad
Publicerad

Mänskliga kvarlevor hittades i skogen utanför Upplands Väsby norr om Stockholm på måndagsförmiddagen. Polisen utreder om brott har begåtts.

Polisen har spärrat av ett större område i Brunnby, Upplands Väsby. Anledningen till avspärrningen är att det under måndagsförmiddagen gjorts fynd i området som kan misstänkas vara en död människa.

– Vi kommer att vidta alla tänkbara åtgärder. Sedan får vi se vad teknikerna kommer fram till. Det kan ha en naturlig förklaring, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT.

Väsbymordet

Polisen är förtegen kring omständigheterna om hur de misstänkta kvarlevorna upptäckts, hur länge sedan dödsfallet kan ha inträffat samt vad som än så länge framkommit av den tekniska undersökningen.

Finns det misstankar om brott?

– Det är det teknikerna försöker ta reda på i nuläget, säger Lars Byström till SVT Nyheter Stockholm.

Teknikerna har varit på plats sedan i förmiddags och arbetet har fortgått fram tills det började mörkna.

– Men de kommer tillbaka i morgon. Vi vet inte hur lång tid det här arbetet kan ta. När vi inte kan utesluta brott är det bättre att teknikerna verkligen får ta sin tid och får göra ett ordentligt arbete än att vi ska sätta någon klocka, säger Byström.

Nyfikenhet orsakade långa bilköer

En kraftig köbildning ska ha bildats under eftermiddagen i norrgående körriktning vid trafikplats Stora Väsby. Trafikverket meddelar att köbildningen ska ha berott på en trafikolycka.

– Ja, jag såg tidigare att det hade bildats långa bilköer. Det är klart att människor blir nyfikna och bilar kan säkert ha råkat puffa på varandra, men ingen större olycka bör ha inträffat, säger en representant för polisens länskommunikationscentral, som meddelar att trafiken nu rullar på som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Väsbymordet

Mer i ämnet