Foto: TT arkiv

I jakten på blottare – MC-poliser i löparspåret

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste dagarna har det kommit in rapporter om blottare i Ursviks joggingsspår. För att skapa trygghet i området patrullerar Solna- och Sundbybergspolisen joggingspåren med motorcykel.

Flera blottare har rapporterats i Ursviks löparspår. Nu bevakar polisen från Sundbyberg och Solna området med morotcykel för att skapa större trygghet och för att täcka en större yta. Men chansen att gripa en blottare är liten, det skriver mitti.

– Risken är att motorcyklarna hörs och det syns att vi är poliser -  och blottare är väldigt försiktiga av sig. Men förhoppningen är att de ser oss och tänker till och inser att det inte är ett lämpligt beteende. Det vi gör är brottsförebyggande, säger kommunpolisen Peter Saarman till tidningen.

Planen är att fortsätta patrullera spåren med motorcykel. Tidigare har polisen joggat i skogen med västar för att synas.

– I våras var vi även ute en gång i veckan och sprang på platser som är lite svårtillgängliga. Det ska vi fortsätta med i höst

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.