-Jag vänder mig emot bilden att att region Stockholms vårdreform är densamma som regeringens önskan, säger socialminister Lena Hallengren(S). Foto: Lisa Liljefors, SVT

Socialministern kritisk till Stockholmsvårdens omställning

Uppdaterad
Publicerad

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) menar att Region Stockholms vårdreform inom akutsjukvården går helt i linje med regeringens politik där vård ska komma närmare patienterna. Men det håller inte socialminister Lena Hallengren (S) med om.

När finansregionrådet Irene Svenonius intervjuades av tidningen Kvartal sa hon att den vårdreformen som genomförs i Region Stockholm är helt i linje med regeringens politik. Det vill säga att mindre vård ska utföras på akutsjukhusen och att mer vård ska skötas av närakuter, pirmärvården och privata vårdgivare.

Men när SVT Stockholm träffar socialminister Lena Hallengren (S) vänder hon sig emot den bild som finansregionrådet beskriver.

Hör socialministern i SVT-intervjun och finansregionsrådet i intervjun med Kvartal i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varsel inom Stockholms sjukvård

Mer i ämnet