Sekunden efter slaget föll. Foto: Polisen

Misshandlar och spottar mamman i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Övervakningsfilm avslöjar hur småbarnsmamman hindrar en man från att stjäla från en äldre kvinna. Då går han till attack.

Överfallet inträffar den 5 januari när kvinnan är på väg ner i Gamla stans tunnelbana med sina två små barn. I trappen har en äldre kvinna stannat för att svara i telefon. Mannen som är på väg upp stannar då och försöker ta plånboken ur kvinnans öppna väska.

– Mamman som ser det här skriker till damen att hon ska akta sig och puttar bort mannens hand, säger förundersökningsledare Stefan Tellqvist på Stockholm City polisen.

Otäckt överfall

Mannen ger då mamman ett slag i ansiktet med öppen hand och går därifrån. Men ångrar sig sedan och vänder tillbaka och sparkar henne i magen och slår henne igen med knuten näve i ansiktet.

– Sedan ska han då fly men inser väl att han kommer att gripas om han kommer ut på gatan så han vänder tillbaka ner i tunnelbanan, säger Stefan Tellqvist.

Spottar henne i ansiktet

På väg ner ger han mamman en spottloska i ansiktet när hon skyddar sina barn.

– Det är det värsta jag sett under mina år som polis, säger Stefan Tellqvist. En helt vidrig människosyn!

Kommer att gripas

Barnen chockades men kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad av misshandeln. Bilder på mannen har nu delats ut internt och både civil och uniformerad polis kommer att hålla utkik efter honom i Gamla Stan och hela Stockholm imorgon fredag.

– Om det så är det sista jag gör så ska jag ta fast honom, säger Stefan Tellqvist som går i pension om ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.