Foto: Fadi Yakoub

Misstänkt detonation i Norsborg

Uppdaterad
Publicerad

Arameiska-Syrianska Föreningen uppger att de hittat granatsplitter inne i lokalen. Polisen kom till platsen med bombgrupp och tekniker. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen larmades vid 11:20 till en föreningslokal i Norsborg på tisdagen. Lokalen ska ha blivit utsatt för skadegörelse. Enligt uppgifter till Expressen har delar av en granat hittats och att lokalen som drabbats tillhör Aramieska-Syrianska föreningen i Norsborg. Detta bekräftar dock inte polisen.

Skador i lokalen

I ett pressmeddelande skriver Arameiska-Syrianska Föreningen i Norsborg att föreningslokalen till följd av dådet har fått skador på väggar, element och rör. Större vattenskador rapporteras. Men ingen person ska ha kommit till skada.

– Polisen som är på plats har rapporterat om att skadorna är omfattande och att händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Jag har inte fått någon uppgift om vad som orsakat skadorna, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmpolisen.

Polisen söker vittnen

Polisen är kvar på platsen och söker vittnesuppgifter. Vid halv-två tiden var polisens tekniker och en bombgrupp på plats för att genomföra en undersökning.

– Vi misstänker att något har detonerat, det är vår arbetshypotes. Vad som orsakat det vet vi inte än, säger Martin Törnblom, stationsbefäl på polisen Stockholm Syd.

Allmänfarlig ödeläggelse

Enligt polisen har ingen person skadats. Händelsen rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.