Foto: TT

Misstänkt kidnappning i Bromma

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha blivit insliten i en bil vid köpcentret Bromma Blocks i Stockholm. Flera polispatruller sökte i området under dagen och på eftermiddagen greps en man misstänkt för delaktighet i människorov.

Händelsen inträffade på Ulvsundavägen vid parkeringsplatsen till köpcentret Bromma Blocks vid lunchtid på fredagen. En person ska ha tvingats in i bilen under hot av något slags vapen.

– Personen har blivit hotad på något sätt, men vad det är som har använts vill vi inte gå ut med eftersom det finns olika uppgifter om det, säger Hesam Akbari vid Stockholmspolisen.

Strax efter 15.30 greps en person misstänkt för delaktighet i kidnappningen. Polisen i Solna är i övrigt mycket förtegen om händelsen.

Skåpbil hittad

– Vi har en gripen och vi behöver höra den här personen för att få en bild av vad som hänt. Jag vill inte spekulera i vad som ligger bakom eller vilka som är involverade, säger Andreas Ånfors, stationsbefäl på polisen i Solna.

I samband med gripandet hittades även en skåpbil som ska ha använts vid bortförandet, skriver Aftonbladet. Men det är inget som polisen i nuläget vill bekräfta.

Flera vittnen

Flera personer befann sig på parkeringen utanför Bromma Blocks köpcenter och såg händelsen. Polisen har fått signalement på det fordon som ska ha använts vid den misstänkta kidnappningen, men är knapphändiga med information. Enligt vittnesuppgifter ska fordonet ha kört i riktning mot Rinkeby.

Ett stort antal polispatruller deltog i sökandet. Vid 21-tiden var den bortrövade personen ännu inte funnen och inga fler personer hade gripits.

– Vi har inlett en förundersökning om olaga frihetsberövande alternativt människorov, olaga hot samt vapenbrott, säger Hesam Akbari.

VET DU MER?

Kontakta oss på stockholm@svt.se eller i mejladresserna ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.