Polisen tror att ett stickvapen har använts och misstänker mord.

Misstänkt knivmord i Alby

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern dog natten till julafton efter att ha påträffats svårt knivskadad i närheten av tunnelbanestationen i Alby i södra Stockholm. Ingen mässtänkt är ännu gripen.

– En person anträffades skadad på platsen. Sedan förde man honom till sjukhus och där avled han, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

Polisen uppger att ett stickvapen har använts och misstänker mord. Det var en person på plats som larmade SOS Alarm vid klockan 23.30 på onsdagskvällen.

albymord

– Under samtalets gång kom det fram att mannen var knivhuggen i bröstet, säger Peter Asp, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Övervakningsbilder

På juldagen uppgav polisen att man ännu inte gripit någon misstänkt. Ett flertal vittnen har förhörts och enligt polisens stationsbefäl i Flemingsberg har extra polispersonal kallats för att arbeta med utredningen.

Polisen har även tagit del av bilder från övervakningskameror på Albys tunnelbanestation.

– Vi har hämtat in materialet och kommer titta på det som kan tänkas vara relevant, säger polisens stationsbefäl i Flemingsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

albymord

Mer i ämnet