Foto: Hasse Holmberg / TT

Misstänkt mord norr om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En flicka hittades på lördagskvällen död i en lägenhet i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. Bredvid henne i lägenheten påträffades en skadad man, som fick föras till sjukhus. Mannen är nu anhållen, skäligen misstänkt för mord. Han var på söndagskvällen ännu inte förhörd av polisen.

Norrortspolisen bekräftar för SVT Nyheter uppgifterna om att det är en flicka som påträffats död, strax efter att larmet kom till polisen vid 20-tiden på lördagskvällen.

– En är avliden, en svårt skadad, sade polisens presstalesperson Lars Byström, på lördagskvällen.

7-årig flicka misstänkt mördad

36-åring anhållen för mord

Den anhållne mannen vårdas på sjukhus och hade på söndagskvällen inte kunnat förhöras på grund av sina skador. Det är oklart när det kommer att vara möjligt att förhöra honom.

– Det kan inte jag svara på, nu har man arbetat med det under dagen. Det kommer nog att bli till veckan, säger Anna Frid, biträdande stationsbefäl vid Norrortspolisen.

Under söndagsmorgonen framkom vidare detaljer om de båda personerna som hittats i lägenheten. Den gripne mannen är 36 år, och flickan är sju år, bekräftar Lars Byström för SVT Nyheter. Om någon ytterligare person ska ha varit inblandad vill inte polisen säga någonting om i nuläget.

Skäligen misstänkt

36-åringen, som greps vid 23-tiden på lördagen, är nu formellt anhållen skäligen misstänkt för mord. Han var svårt skadad när polisen kom till platsen, och vårdas fortfarande på sjukhus.

Enligt polisen hade han och flickan någon slags relation, men Lars Byström vill inte gå in på hur den såg ut.

– De var inte helt obekanta med varandra, säger han.

Enligt den lokala nyhetssajten ubro.se var ambulanser och en ambulanshelikopter i Bro vid 20.30-tiden. Ett område spärrades av och allmänheten ombads lämna platsen.

”Brukar ta tid”

– I övrigt kan jag inte kommentera något om händelsen. Det brukar ta tid med den här typen av utredningar, mord är ju det värsta brottet vi har, säger han.

Är den 36-årige mannen känd hos polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte kommentera.

Det misstänka mordet är det andra på kort tid där en liten flicka är offer. För två veckor sedan mördades en nioårig flicka i Håbo, bara en mil från Bro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

7-årig flicka misstänkt mördad

Mer i ämnet