Misstänkt mordbrand i Årsta

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang började under lördagsnatten att brinna i Årsta. En teknisk undersökning kommer genomföras på platsen under söndagen och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Vid 03:22 fick polisen in larm från räddningstjänsten om en brand i Årsta. Enligt anmälaren syntes det lågor från en Restaurang. 

– Räddningstjänsten sa att de va på väg dit med ganska stor styrka så vi åkte dit för att bistå dem, säger Ewa Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Förundersökning gällande mordbrand 

När räddningstjänsten kom till platsen syntes ingen brand men kraftig rökutveckling från Restaurangen. Branden släktes under natten och nu inväntas tekniker för undersökning av platsen. 

– Teknikern har meddelat nu under morgonen att de kommer åka dit under söndagen.  

Avspärrningarna runt området kommer att vara kvar tills teknikerna är färdiga. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.