Foto: TT

Misstänkt våldtäkt på Finlandsfärja

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män som greps i går efter larm om en våldtäkt på Finlandsfärja är nu anhållna.

Det var strax före 21-tiden som en kvinna larmade om en våldtäkt på en färja. När färjan anlände till Värtahamnen greps fyra män av polis. Männen är nu anhållna.

Kvinnan larmade personal på båten och polisen kom i kontakt med kvinnan när fartyget kom i hamn. Fyra män grep och fördes med polisen för fortsatt utredning.

– En kvinna har kontaktat personal på båten och berättat att hon blivit våldtagen. Personalen kontaktade oss och vi mötte upp när färjan kom i hamn, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen till SVT.

Hur gripandet av de fyra männen gick till har Albin Näverberg inga uppgifter om.

– Jag har inga detaljer om hur gripandet gick till, men det är förstås intressant för utredningen. Vi har fått kontakt med offret och hon mår förstås inte bra.

Nu kommer polisen att säkra bevis och göra en teknisk undersökning där den misstänkta våldtäkten inträffat.

– Det kan finnas vittnen som sett något som ska höras. Vi kan även under kvällen få ett samtal med offret och hålla ett första förhör med de gripna, sade Albin Näverberg på tisdagskvällen.

På onsdagsmorgonen kom beskedet att de fyra männen är nu anhållna.

I mars i år greps fyra män misstänkta för en våldtäkt på en studentkryssning, men de friades. Den misstänkta våldtäkten under tisdagskvällen har inträffat på en av Silja Lines färjor. SVT har sökt Silja Line utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.