Polisen: Våldtäktslarm i Sollentuna troligen falskt

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades under måndagskvällen ut till Sollentuna på ett larm om en misstänkt våldtäkt. Men kort därefter konstaterar man att det troligen handlar om ett falskt larm. – Det mesta tyder på att det inte skett något brott överhuvudtaget, säger Karl-Gustav Olsson, stationsbefäl.

Det var vid 19-tiden på måndagskvällen som larmet kom efter att en ung kvinna eller flicka påträffats utomhus.

– Det är allmänhet som ska ha träffat på en ung kvinna som ska ha blivit våldtagen, sa Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen till SVT tidigare under måndagskvällen.

Polisen: troligen falskt larm

Men efter att polis anlänt till platsen och fått en bättre bild av situationen är man nu nästintill säkra på att det inte har inträffat någon våldtäkt.

– Det mesta tyder på att det inte skett någon våldtäkt. Vi är inte helt klara på platsen men just nu tyder allting på att det inte har skett något brott överhuvudtaget, säger Karl-Gustav Olsson, stationsbefäl på polisområde nord i Stockholm.

Vad bygger du det på?

– Med hänsyn till flickan vill jag inte uttala mig överhuvudtaget mer i det här ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.