Mordförsök i Rissne centrum

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern skadades allvarligt och fördes till sjukhus efter ett mordförsök i Rissne centrum, i norra Stockholm, på lördagen. Mannen har opererats under natten och polisen arbetar intensivt med ärendet.

Larmet, om att en skadad person setts i Rissne centrum, ska ha nått polisen strax efter klockan 22 på lördagskvällen. Dock är händelseförloppet fortfarande oklart. Polisen bekräftar att den skadade personen är en man i 20-årsåldern.

– Det jag kan bekräfta, är att en man är allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, på lördagskvällen.

– Just nu är vi på plats med många patruller. Vi pratar med vittnen och jobbar med hitta en brottsplats. Så jag vill inte kommentera hur mannens skador ser ut, fortsätter hon.

Intensivt arbete

Under söndagen arbetar polisen intensivt med ärendet, men man har inte några tekniker eller annan patrull kvar på platsen.

– Man jobbar intensivt med ärendet och vill inte delge mer just nu, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson, på söndagsförmiddagen.

Polisen bekräftade under lördagskvällen via sin hemsida att det ska handla om en skottskada. Hur allvarligt skadad mannen är eller var han fått skottskadan vill polisen inte gå in på.

– Hur kritiskt hans tillstånd är vill jag inte gå in på, men han opereras just nu, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till SVT nyheter strax innan 01.30-tiden natten mot söndagen.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Det finns ännu inga misstänkta eller gripna på söndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.