Explosionen inträffade på en fritidsbåt i Norrtäljeviken. Foto: SVT

Motor exploderade på båt – två förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har förts till sjukhus efter en explosionsartad brand på en båt utanför Norrtälje. En av dem är allvarligt brännskadad.

Vid elvatiden inträffade en explosion på en fritidsbåt utanför Norrtälje. De fyra personerna ombord skulle fiska och hade bara hunnit en kort sträcka ut från land när motorn exploderade.

– När de skulle starta motorn utbröt en explosionsartad brand i den, säger Mikael Pettersson, KC-befäl vid Stockholmspolisen.

Personerna på båten kunde själva simma in till land där de omhändertogs av räddningstjänst och ambulans. Två av dem skadades i samband med branden och fördes till sjukhus. En person är allvarligt brännskadad, uppger polisen.

– Det var tur att de inte hade kommit så långt från land. Då hade det kunna sluta betydligt sämre, säger Mikael Pettersson.

De två andra personerna klarade sig fysisk oskadda från olyckan. Vad som orsakade explosionen är oklart.

– Det kan ha varit ett bränsleläckage, säger Mikael Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.