Okänt paket innehöll ofarligt pulver

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta paketet som ledde till att kvarteret runt polishuset på Kungsholmen i Stockholm spärrades av på torsdagseftermiddagen hade helt ofarligt innehåll.

Kvarteret runt polishuset på Kungsholmen i Stockholm spärrades av på torsdagseftermiddagen sedan en anställd hittat ett paket placerat vid ingången på Kungsholmsgatan.

-Det var en anställd som hittade ett paket som vi inte visste vad det innehöll, säger polisinspektör Göran Callervik vid Stockholmspolisen.

Polisens bombgrupp tillkallades och vid 16.30-tiden var paketet bortforslat för vidare undersökning och avspärrningarna hävdes.

Paketet visade sig innehålla helt ofarligt stenspräckarpulver, även känt som snigeldynamit. Det används till vardags för att spräcka till exempel stenar i trädgårdar.

-Vi vet inte hur paketet hamnat där, men det känns inte så dramatiskt med tanke på innehållet, säger Göran Callervik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.