Foto: SVT

Nu börjar nya bussar med wifi rulla

Uppdaterad
Publicerad

I en tid när alla är uppkopplade konstant kommer nu bussar med wifi i och laddningsmöjligheter rulla i delar av SL-trafiken.

Nya trafikavtal i Södertälje, Nykvarn, Järfälla och Upplands-Bro, med start idag, innebär bland annat 126 nya bussar som alla ska ha gratis trådlöst internet och USB-laddning ombord.

– Att möta kraven på ny teknik är en viktig del i att fortsätta göra kollektivtrafiken mer attraktiv och tilltalande för fler, säger trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande.

Ersätter de gamla

I Södertälje/Nykvarn ska 46 nya bussar rulla från och med i dag medan Järfälla och Upplands-Bro får vänta några veckor till på 80 bussar.

De här bussarna kommer att ersätta några av de gamla som istället ska börja köra i andra trafikområden.

Färre sittplatser

De nya stadsbussarna, 21 i Södertälje och Nykvarn, har större utrymme för barnvagnar än tidigare, men färre sittplatser.

Däremot ska det finnas mer utrymme för att kunna stå i bussen. Detta för att man har beräknat att stadsresorna är så korta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.