Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Claes Keisu, SL:s presstalesperson, berätta om vintertrafiken och hur resenärer och skärgårdsboende i Stockholms skärgård påverkas. Foto: Kalle Thulin/SVT, Anders Wiklund/TT

Nu går Waxholmsbolaget över till istidtabell

Uppdaterad
Publicerad

Färre avgångar och långsammare trafik. Isbildningen i Stockholms skärgård gör att Waxholmsbolagets båtar från tisdagen går över till istidtabell.

Efter en kall inledande vinter krävs nu isbrytande båtar för att ta sig fram mellan öarna i Stockholms skärgård.

Det innebär att utmaningarna blir fler och att avgångarna blir färre, samtidigt som båtarna kommer behöva samsas mellan de uppbrutna filerna i isen.

– Vi försöker bryta så smala rännor som möjligt för att inte störa, och låta så mycket av isen ligga kvar för folk att använda som tar sig mellan öarna, säger Claes Keisu, presstalesperson för SL.

Uppmanar att hålla koll

För de som planerar att ta sig runt i skärgården kan det vara bra att kolla i reseplaneraren en extra gång.

– Vissa av avgångarna behöver man till och med boka i förtid, för vi vill inte köra tomma båtar, fortsätter Claes Keisu.

Här kan du se vilka linjer som gått över till istidtabell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.