Till vänster: Björn Borg servar vid Mastersturneringen i Kungliga tennishallen i Stockholm. Till Höger: Nicklas Kulti. Foto: TT

Ny anläggning lyfter svensk tennis

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ska bli en stormakt i tennis igen. Det är målsättningen för tennisakademin Good to Great.

Vägen till toppen är lång men förutsättningarna ökar med en ny anläggning som ska stå klar i Danderyd utanför Stockholm nästa höst.

I och med att anläggningen förutom sju inomhus- och lika många utomhusbanor även erbjuder ett toppmodernt gym, möjligheter till skadebehandling, skola, restaurang och övernattningsmöjligheter får landets mest lovande ungdomar möjlighet att satsa ännu hårdare på sin idrott.

– Tiden är otroligt viktig. Vi har inte tränat lika mycket i Sverige som de gör utomlands. Nu har vi allt på samma ställe och våra juniorer kan börja konkurrera på lika villkor, säger Nicklas Kulti, en av grundarna till Good to Great, till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.