Flemingsberg beräknas växa med 13.000 personer, eftersom det byggs många nya bostäder i området. Foto: SVT

Ny gymnasieskola byggs i Flemingsberg

Uppdaterad
Publicerad

En ny gymnasieskola ska byggas i Flemingsberg. Politikerna hoppas att närheten till flera högskolor ska ge eleverna en naturlig koppling till akademiska studier.

Befolkningen i Huddinge kommun fortsätter att växa. I Flemingsberg byggs det just nu många nya bostäder och antalet invånare i området förväntas växa med nästan 13.000 personer fram till år 2030.

– Det är viktigt att vi bygger samhällen, inte bara bostäder. Ett gymnasium är en viktig del i det utbudet, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med samhällbyggnadsfrågor.

Närhet till högskolor och sjukhus

Den nya gymnasieskolan kommer att ligga i anslutning till Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Röda korsets högskola. I närheten ligger även Södertörns högskola och Huddinge sjukhus.

– Det öppnar för samarbete med akademier, sjukhus och näringsliv i området vilket ger en studiemiljö som är unik i sitt slag. Eleverna kommer få en naturlig koppling till fortsatta akademiska studier och kontakt med arbetslivet, säger Christina Eklund (M), gymnasienämndens ordförande.

Den nya gymnasieskolan kommer att ha en inriktning på life science, naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.