Ny polisstation i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

I två år har Polisen saknat station i Rinkeby men nu står det klart att en nästan 7.000 kvadratmeter stor lokal öppnar på Rinkeby allé, men inte förrän år 2017.

Polisen har tidigare funnits i området men gör nu en comeback i storstilat format. En så här stor polisstation har aldrig tidigare funnits i området, skriver Dagens Nyheter. Idag finns bland annat ett äldreboende i lokalerna och det kommer att ta minst 18 månader innan det nya polishuset kan öppna, vilket blir tidigast sommaren 2017.

– Jag är mycket glad över att vi beslutat att gå vidare med lokalen på Rinkeby Allé. Den uppfyller våra krav och behov som vi har på våra framtida lokalpolisområdeslokaler, säger Christer Nilsson, tillträdande polisområdeschef i polisområde Stockholm, skriver polisfackets hemsida blåljus.nu.

Polishuset i Rinkeby

”Löser människors trygghetsproblem”

Anders Ygeman (S), inrikesministern ser positivt på att ett nytt polishus kommer att öppna i Rinkeby, och tror att polishuset kommer att underlätta för poliserna och skapa en större trygghetskänsla för invånarna i området.

– Det har varit jobbigt för poliser som har haft längre att åka men jag tror också det har varit jobbigt för människorna här ute som inte har haft poliser i lika hög grad nära sig.

Det finns också invånare i området som blir provocerade av polisens närvaro – hur ser du på det?

– Jag tror är jätteviktigt att vi har många poliser nära medborgare som löser människors trygghetsproblem. Och jag tror det är väldigt få som blir provocerade av att man får hjälp med inbrott eller andra saker, säger Anders Ygeman.

Efterlängtad station

Att hitta en lokal och etablera sig i området har varit högt prioriterat hos polisen, och det är efterlängtat hos många invånare.

– Vi har slagits för det i flera år. Äntligen, säger vi. Inte bara att det faktiskt blir en polisstation, utan också att det är en bred satsning bakom, med större resurser till Södra Järva, säger Benjamin Dousa, M, vice ordförande i stadsdelsnämnden till Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polishuset i Rinkeby

Mer i ämnet