Ny sajt ska lokalisera sporthallar

Uppdaterad
Publicerad

Vill du spela handboll eller basket? Då ska du bosätta dig i Nykvarns kommun. I alla fall om man gå efter sporthallskartan.se.

Runt om i Stockholms län kämpar många idrottslag för att få ihop halltiderna. Barn och ungdomar tvingas träna sent på kvällarna och elitsatsningar uteblir eftersom det saknas träningstider och sporthallar som lever upp till kraven.

Nu har byggbolaget Arcona tagit fram sajten sporthallskartan.se som ska engagera allmänheten för att ge förslag om var nya sporthallar borde byggas. Den nya sajten visar också att det råder stor variation i tillgång på hallar i Stockholm län. Till exempel går det drygt 46 000 invånare per fullstor bollhall i Stockholms kommun, medan det går knappt 5000 invånare per hall i Nykvarns kommun.

Allmänheten kan lämna förslag

– Det här är en fråga som engagerar många stockholmare och vi har redan märkt av ett stort intresse för sajten från idrottsrörelsen, berättar Per Linder, marknadschef på Arcona. Nu hoppas vi kunna kanalisera den frustration som utövarna känner för att bygga bort hallbristen.

För att få igång en bred diskussion om hur outnyttjad mark i Stockholms län kan användas till nya sporthallar, kan allmänheten nu gå in på sporthallskartan.se och lämna förslag om var det bör byggas nya hallar. Förslagen kommer Arcona sedan att överlämna till ansvariga politiker i respektive kommun.

”Stockholm behöver prisvärda standardhallar”

– Med sporthallskartan vill vi ta in allmänhetens idéer i en fråga som engagerar och påverkar många, berättar Per Linder. Det Stockholm behöver i dag är inte ett fåtal specialdesignade hallar, utan prisvärda standardhallar så att man får råd med fler och kan bygga ikapp bristen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.