Foto: Lisa Liljefors

Nya cykelbanan blir bussfil

Publicerad

Efter alla protester hålls nu ett extra möte i tekniska nämnden på Lidingö på onsdag. Då är planen att besluta att istället för en snabbcykelbana bygga en bussfil på Norra Kungsvägen.

Arbetet med den nya snabbcykelbanan påbörjades i september, men många Lidingöbor protesterade. Eftersom det redan finns en kombinerad gång- och cykelväg längs Norra Kungsvägen menade de att bygget var onödigt. Och nu ändrar politikerna sig.

Lidingö kommuns webbplats skriver man att det nya förslaget är att istället använda utrymmet till en bussfil på sträckan mellan Grönstavägen och Per Lagerkvists väg.

LÄS MER: Ilskna Lidingöbor stoppar cykelbana

Kommunen vill också utreda om det är möjligt att bredda den nuvarande cykelbanan.

– Som politiker är det viktigt att vara lyhörd för medborgarnas vilja. Vi har lyssnat på kritiken och anpassar nu planerna, säger Christer Åkerhielm (M), ordförande i tekniska nämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.