Ludwig Källen är fundersam efter de många flygförseningar den senaste tiden men litar på myndigheterna. Foto: SVT/TT

”Man undrar ju vad som orsakar felen”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av tekniska problem hos Luftfartsverket uppstod förseningar av flygtrafiken på Arlanda under måndagen. Hos Swedavia har man ingen information om vad felet beror på.

Fygtrafiken på Arlanda har återigen drabbats av förseningar under måndagseftermiddagen. Vid 19-tiden åtgärdades de tekniska felen, men det är fortfarande oklart vad felet berodde på.

– Vi vet i nuläget inte vad felet beror på, det ansvarar LFV för. Det har varit vissa förseningar nu när det varit som mest trafik men under kvällen kommer det inte vara några förseningar, säger Charlotte Periasamy som är pressansvarig på Swedavia.

”Många som suckar”

Så sent som i lördags försenades ett 70-tal flygningar. SVT Nyheters reporter Johan Pisoni finns på plats för att själv flyga under kvällen.

– Det är många som suckar och vill på sitt flyg. Vårt flyg har fått sin avgångstid uppskjuten. När jag tittar på skärmen här ser jag att det dock bara är två flyg som är försenade just nu, säger han när vi når honom strax efter klockan 19.

Tilltro på myndigheter trots problemen

På plats finns även studenten och youtube-profilen Ludwig Källen.

– Jag är på väg till Luleå, jag pluggar på universitet där, säger han.

Vad tänker du om att det varit så många störningar i flygtrafiken senaste tiden?

– Ja man undrar ju vad det är som orsakar dessa fel när sådant här händer så ofta. Men jag litar på att de som arbetar med detta har koll på vad de gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.