Nya Norrtälje hamn får kritik

Publicerad

Dom nya bostäderna vid Norrtälje hamn blir det största byggprojektet i kommunens historia. Idag presenterade politikerna sin vision, men nu kommer också kritiken mot de som ifrågasätter de svulstiga planerna.

I Norrtälje hamn ska det byggas bostäder som ska rymma totalt 5 000 personer. Detta går att jämföra med stadens idag drygt 17 000 invånare. Idag råder det brist på hyresrätter där unga vuxna kan bo precis som i många andra kommuner. Dom nya bostäderna vid hamnen verkar däremot inte kunna lösa just den frågan den närmsta tiden.

– Vi kommer att bygga hyresrätter här också, längre ut men inte i första skedet, säger kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson(M).

Vilka tänker ni ska bo i de ny lägenheterna?

– Vi tänker jobba med den här stadsdelen så att barnfamiljer och mer medelålders att bo här, säger Kjell Jansson

Men visionerna om att barnfamiljer ska bo i det nya bostadsområdet möter kritik. Lennart Rohdin(FP) som kandiderar till kommunfullmäktige tror inte att barnfamiljer i Norrtälje kommer att ha råd med att bo där.

– Som det ser ut idag har jag svårt att se att barnfamiljer i kommunen kommer att ha råd med att bo här. Det är ändå en av kommunens dyraste markområden, säger han.

Då mycket redan är bestämts kring projektet har Norrtäljeborna idag lite att säga till om inför valet i september. Även om gått skelettplanen är klar och investeringar redan klubbats igenom tror kommunstyrelsens ordförande att det fortfarande kan bli en valfråga.

– Vi har hållit på att jobba med det här området i 10-15 år och vi känner att vi måste komma igång nu. Det kan mycket väl komma att bli en valfråga. Det har redan varit en valfråga, förra valet till exempel var det en valfråga, säger Kjell Jansson(M).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.