Ökad säkerhet inför derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Höjd säkerhetsnivå på Tele2 arena ska undvika skandalscener på torsdagens derby mellan Djurgården och AIK.

Vid förra veckans match mellan Hammarby och Gais tog sig ett 40-tal svartklädda personer igenom dörrar med kodlås och upp på läktaren ovanför Gais supportrar. Där började de svartklädda kasta föremål och knallskott mot publiken nedanför och matchen avbröts en längre tid.

Inför torsdagens allsvenska derby mellan Djurgården och AIK har säkerheten på arenan höjts. De låsta dörrarna går inte längre att låsa upp bara med koder.

Första derbyt på Tele2 arena

Fler staket ska även förhindra möjligheten för supportrar till de båda lagen att stöta på varandra, både inne på arenan och utanför.

– Vi vet att arenan har olika brister och även vi som arrangörer har haft problem då arenan varit ny för oss också. Ett förhöjt säkerhetstänk försvårar inte bara för de som jobbar inne på arenan utan också för vår publik, man kommer att mötas av avspärrningar som man inte är van vid, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson till Dagens Nyheter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Första derbyt på Tele2 arena

Mer i ämnet