Ollie och Anki Rydh. Foto: TT

Ollie bet hotfull clown – blev årets bragdhund

Uppdaterad
Publicerad

Boxern Ollie från Älvsjö har utsetts till Årets bragdhund 2016 av Svenska kennelklubben. Utmärkelsen får han efter att ha skrämt i väg två clownmaskerade personer som uppträdde hotfullt mot hans ägare.

En kväll i slutet av oktober var Anki Rydh på promenad vid Långsjöbadet i Älvsjö med sin femårige boxer Ollie. Plötsligt dök två clownklädda personer upp framför dem.

Bet clown i sidan

De gick tysta mot Anki Rydh, men då fick Ollie nog av deras hotfulla beteende. Han sprang fram och bet den ena personen i armen.

”Jag höjde armen och skrek och då bet Ollie samme person i sidan”, säger Anki Rydh i ett pressmeddelande från Svenska kennelklubben.

Hon säger att hon inte minns så mycket mer av händelsen än att clownerna försvann från platsen, och att hon och Ollie kunde ta sig hem.

Får medalj på hundmässa

Juryn som utsett Ollie till Årets bragdhund 2016 motiverar sitt val så här:

”Boxern är en ängel i en gangsters kropp. Den ser ut som en buse men beter sig om en ängel.”

Som Årets bragdhund kommer Ollie att belönas med en medalj på Stockholms hundmässa i december. Även ett smaskigt ben utlovas samt mat för ett år och en skön säng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.