Aliye Incesu säger att hon känner sig ledsen efter attentaten i Turkiet. Trots oro väljer hon att åka till Istanbul. Foto: SVT

Oro på Arlanda bland Turkietresenärer

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens attentat har det varit förseningar och inställda flyg från Arlanda till Turkiet. Många resenärer är oroliga men väljer ändå att åka.

Gårdagens terrorattack på Atatürk-flygplatsen i Istanbul  har hittills skördat 41 människoliv. Attacken på flygplatsen som är Turkiets största har också skapat oro i Sverige.

På onsdagen var det många resenärer på Arlanda som kände sig oroliga för att åka till Turkiet.

– Just nu är jag jätteorolig. Jag hoppas att det släpper när jag är framme men just nu känns det inte roligt att åka, säger resenären Sima Nouraddini.

Visar att vi inte är rädda

Aliye Incesu skulle på onsdagen flyga till Istanbul. Hon säger att hon är väldigt ledsen över det som hänt.

– Det är fruktansvärt. Jag känner mig orolig faktiskt, jag vet inte om man kommer kunna åka i fortsättningen och träffa nära och kära, säger hon.

Aliye Incesu och hennes familj bestämde sig trots sin oro för att åka på onsdagen.

– Vi måste åka, vi ska inte visa att vi är rädda. De försöker förstöra men vi ska göra allt vi kan för att stoppa terrorrismen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.