En cykelbutik på Sveavägen blev bestulen på två cyklar till ett totalt värde av 110.000 kronor. Foto: Privat

Övervakningsfilm visar: Stjäl elcyklar för 110.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En övervakningsfilm visar hur två gärningsmän bryter sig in i ett cykelvaruhus på Sveavägen. Tjuvarna fick med sig två av de dyraste elcyklarna. – Jag tror cyklarna redan lämnat landet, säger butiksägaren Peter Klangsell.

Det var natten till onsdagen som en cykelbutik på Sveavägen utsattes för ett inbrott. En övervakningsfilm från butiken visar hur två personer krossar en ruta, rusar in och plockar med sig två av affärens dyraste elcyklar.

Enligt Peter Klangsell, delägare i butiken, är elcyklarna tillsammans värda totalt 110.000 kronor.

– Den ena cykeln som snoddes är en av marknadens dyraste. Den andra fick de nog bara med sig i farten men den var dyr den också, säger Peter Klangsell.

”Var ett beställningsjobb”

Filmen visar tydligt hur gärningsmännen siktar in sig på de aktuella cyklarna. Peter Klangsell tror att det kan vara ett beställningsjobb.

– En vanlig cykel kostar väl runt tre tusen kronor medan en elcykel kostar mellan 15-16 tusen. De här personerna som gjorde inbrottet visste vad de gjorde vilket får mig att tänka att det var ett beställningsjobb, säger han.

En gripen

Det är första gången butiken utsätts för ett sådant här inbrott.

– Det är tråkigt när personer inte kan skilja på vad som är mitt och ditt. Tyvärr tror jag att cyklarna redan lämnat landet, säger Peter Klangsell som nu vädjar om tips från allmänheten.

Norrmalmspolisen uppger för SVT Nyheter att de tidigt på onsdagsmorgonen grep en person misstänkt för inbrott på det aktuella cykelvaruhuset. Gripandet skedde inte långt ifrån Sveavägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.