Pappa anhållen för grov barnmisshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits, misstänkt för att ha utsatt sin minderåriga dotter för allvarlig misshandel. Flickan intensivvårdas på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

– Vi utreder just nu ett allvarligt brott. Det är en person som suttit anhållen sen igår. Syftet är nu att utreda huruvida och vilket brott som begåtts, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT Nyheter Stockholm.

Enligt förundersökningsledaren och åklagaren råder det förundersökningssekretess.

– Det är väldigt känsligt. Det handlar om ett litet barn inom familjen, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Enligt uppgifter till Expressen så rör det sig om en pappa som misstänkts för att ha misshandlat sin treåriga dotter.

Allvarligt skadad

– Barnet har väldigt allvarliga skador och det förklarar varför utredningen pågår med hög prioritet, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Pappan ska ha kom in på sjukhuset med dottern i måndags kväll. Sjukhuset slog larm om skadorna och mannen greps i tisdags.

Pappan är anhållen misstänkt för grov misshandel.

– Det finns oklarheter som vi måste reda ut. Vi måste få klarhet i hur skadorna har uppstått, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.