Foto: Malin Hörlin

Pendelbåtslinje 85 ska avlasta Slussen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan januari 2016 är Riddarfjärden trafikerad av pendelbåtslinje 85. För att avlasta Slussen medan gång- och cykelbroarna byggs om kommer båtlinjen 2018 att få en ny brygga vid Riddarholmen.

– Ombyggnationen av Slussen kommer att vara en stor utmaning för många Stockholmare. Då är det viktigt att alla samarbetar på ett effektivt sätt och att det skapas nya sätt att komma förbi getingmidjan. Därför är det bra att landstingets pendelbåtar kan vara med och avlasta för gående och cyklister, säger Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd, i ett pressmeddelande.

Under det första året pendelbåtslinjen varit i drift har den nyttjats av 133.000 resenärer, vilket överstiger målsättningen på 100.000 resenärer.

– Det är superkul att 133.000 resenärer åkte med linjen förra året och att den med råge nådde målet. Stockholmsregionen är byggd på vatten och det vore idioti att slösa bort en så unik resurs, säger Gustav Hemming.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.