Ett större område runt brottsplatsen har spärrats av. Foto: Privat

Man hittad död i Kista – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död i Kista. Polisen misstänker mord och en stor insats pågick i området under måndagskvällen. Vittnen ska ha hört flera smällar och en boende i området berättar för SVT Nyheter Stockholm att en man skjutits till döds.

Strax innan klockan sex på måndagskvällen larmades polisen om att en person påträffats med en blödande skada i huvudet i centrala Kista. Det ska även hörts smällar strax innan, uppger vittnen för polisen.

– Det jag vet är att en person har hittats död och att det pågår en insats på platsen, säger stationsbefälet i Västerort till SVT Nyheter.

Flera vittnen på platsen påbörjade hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans, men mannen avled av sina skador, konstaterar polisen.

– Det var mycket folk på platsen och det är flera som har hört smällar, mer än så vet jag inte i nuläget, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

”Blir chockad”

En granne berättar för SVT Nyheter Stockholm att händelsen inträffade mitt i ett bostadsområde, cirka 150 meter från Ärvingehallen i Kista.

– Man blir ju chockad. Det här känns inget vidare, det är mitt i ett bostadsområde och min egen dotter går i skolan i närheten, säger hon.

Vitten uppger att de har hört flera smällar, är det något du hört?

– Nej. Jag var på väg ut för att handla och cyklade förbi avspärrningarna. Men flera personer där berättade för mig att en person har blivit skjuten, säger hon.

Platsen är avspärrad och polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen har ännu gripits.

– Vi arbetar med teknisk undersökning på platsen och pratar med folk, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Skadad man i Akalla avled

Tidigare under måndagen dog en man på sjukhuset efter att först ha hittades blodig och svårt skadad i Akalla. Det är ännu oklart om händelserna har någon koppling till varandra.

– Vi jobbar så brett vi kan, och det är något vi får titta på i utredningsläget. Men några sådana slutsatser drar vi inte i nuläget, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Vet du mer?

Polisen uppmanar de som har uppgifter eller gjort iakttagelser i samband med händelsen i Kista att kontrakta de på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.