Foto: TT

Polis sköt mot bil med barn – frias i tingsrätten

Publicerad

Den misstänkta bilen körde rakt mot polismannen som tvingades kasta sig undan. Därefter avlossade polisen två skott mot bilen – varav ett gick in i kupén där två vuxna och ett barn befann sig.

Det var i augusti 2015 som polisen fick tips om en misstänkt vapenaffär mellan två män i Fagersjö. När polisen hittade bilen i Huddinge klev en av poliserna ut ur fordonet för att stoppa den.

Men de misstänkta i bilen vägrade stanna och polismannen tvingades hoppa ur vägen. Polisen svarade med att skjuta två skott mot bilens däck, men missade och ett av skotten gick rakt in i kupén där en fyraårig pojke satt. 

Ingen träffades av skott

Enligt polisens egna uppgifter visste han inte om att ett barn befann sig i bilen och ingen skadades heller vid ingripandet. Ändå åtalades polismannen för framkallande av föra för annan och tjänstefel, men han frias nu alltså i tingsrätten.

Föraren av bilen var narkotikapåverkad och narkotika påträffades också i bilen. Däremot fanns inga vapen i fordonet som misstankarna handlade om från början.

Fler har åtalats

I våras friades en annan polis som åtalats för vållande till kroppsskada efter att han skjutit mot en bil i samband med ett rån på Kungsholmen. Den gången träffades en person som skadades allvarligt, det skriver Nyhetsbyrån Siren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.