Polisen varnar för inbrott under sportlovet. Foto: TT

Polisen varnar för inbrott under sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går ut på Facebook och varnar för inbrott under sportlovet, då många är bortresta. Redan under helgen skedde ett flertal inbrott.

Mellan klockan 18 och 20 på fredagen och lördagen åkte polisen ut på totalt åtta pågående inbrott. Det skriver man på den gemensamma Facebook-sidan för polisen i Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Åkersberga.

Inbrotten ska dessutom ha skett på ett ”ovanligt tillvägagånssätt”, enligt polisens inlägg. På under fem minuter ska gärningsmännen ha brutit sig in, tillgripit gods och lämnat husen. Larmen kom dessutom in nästan samtidigt, vilket försvårade polisens arbete. Dessa inbrott ska främst ha skett i Danderyd och Täby.

Inbrottstätt under lovet

I Facebook-inlägget går polisen ut med en varning, eftersom antalet inbrott brukar öka i samband med skollov, då många är bortresta.

Vidare uppmanar polisen privatpersoner att be någon att titta till huset om man är bortrest, att göra samma sak för grannar och att hålla utkik efter saker och personer som verkar suspekta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.