Foto: TT

Polisens julfest spårade ur

Uppdaterad
Publicerad

Det gick vilt till när polisen i Stockholm hade julfest i fredags. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades bajs i en vask och använda kondomer.

– Summa summarum är att det är ett fullkomligt oacceptabelt säger polischefen Christian Agdur.

Festen ska ha ägt rum i polishuset på Kungsholmen i Stockholm. Men någon vidare lugn tillställning verkar det inte ha blivit.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska någon ha bajsat i en vask och det ska också ha hittats använda kondomer vid ett skrivbord.

Chefers namn ersattes med könsord

Julfesten ägde rum i personalrestaurangen men när restaurangen stängde, vid midnatt, fortsatte festen inne i polishuset.

Aftonbladets uppgiftslämnare berättar att direktiv som stod skrivna på tavlan suddats ut och att chefers namn ersatts med könsord.

Till tidningen beskriver chefen för polisverksamheten i Stockholm city, Christian Agdur, händelsen som oacceptabel.

– Summa summarum är att det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende som väcker ilska hos mig. Det har skett inne i våra egna lokaler, långt efter stängningsdags. Det gör mig arg och ledsen, säger Christian Agdur till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.