En centerpartistisk kommunpolitiker har använt sig av ett fingerat namn i kontakt med andra politiker och förvaltningar. Foto: TT/Roald, Berit

Politiker skrev mejl under pseudonym

Uppdaterad
Publicerad

En centerpartistisk kommunpolitikern i Vallentuna har under minst sju år använt ett alias när han varit i kontakt med andra politiker och förvaltningar, skriver Vallentuna nyheter.

Mannen har skrivit under med ett fingerat namn i mejl till bland annat kommunens fritidsförvaltning i en fråga som berör en av de nämnder som han själv representerar.

– Jag vill inte kommentera det här nu, säger mannen, när SVT Nyheter Stockholm ringer upp honom.

Frustrerad över idrottsplats

Anledningen till att mejla under fingerat namn ska ha varit att han kände frustration över investeringsplanen vid en kommunal idrottsplats.

– Förmodligen har jag ju inte tänkt så mycket, det var nog inte så smart, säger han till Vallentuna nyheter.

”Skitfråga”

Samtidigt uppger han att han tycker ”att det är en skitfråga att man använder en pseudonym”.

Mannen har även använt sig av en pseudonym när han mejlat oppositionspartiet Socialdemokraterna med kritik kring beslut som tagits av den moderatstyrda kommunen. Detta trots att han är ledamot av kommunfullmäktige.

Kollegan: ”Förtroendet skadat”

Centerns gruppledare i Vallentuna, Sofia Segergren, anser att han har agerat omdömeslöst och att förtroendet för honom skadats.

– Han har drivit opposition mot oss själva. Frågan om han blir kvar kan jag inte avgöra själv, det blir en fråga för partiet internt, säger hon vill tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.