Under två veckor har ett par hundra hushåll i Hjulsta inte fått någon post. Foto: SVT/TT

Postutdelningen igång igen i Hjulsta

Publicerad

Under två veckor har ett par hundra hushåll i Hjulsta inte fått någon post, eftersom Postnord ansett att det inte är säkert för brevbärarna efter att ett antal incidenter inträffat. Men från och med i dag får de boende sin post igen.

Omkring 200 hushåll har drabbats av poststoppet. 73-åriga Ebba har tvingats åka från Hjulsta till Rinkeby för att hämta sin post.

– Det är jobbigt och det kan också kosta mycket om man inte har SL-kort att åka på. Vi är många som är missnöjda, säger hon.

Läs mer: Postutdelning stoppad i Hjulsta

Väktare ska öka tryggheten

Fastighetsförvaltaren har satt in väktare för att öka tryggheten bland brevbärare, och även Postnord har också vidtagit åtgärder.

– Vi har gjort vårt yttersta för att våra medarbetare ska känna sig trygga i området och gjort en justering av utdelningstider och övriga delar, säger Fredrik Nilsson, regionschef Postnord.

Postnord vill dock inte gå in på vilka incidenter brevbärarna har varit med om i området.

– Vi har inte fått någon riktigt förklaring mer än att postutdelarna känner sig hotade, säger Ebba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.