Foto: SVT

Publik tillåts på nästa Hammarbymatch

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby får spela sin superettanmatch mot Degerfors på söndag med publik på Tele2 Arena.

Svenska Fotbollförbundets besvärsnämnd har beslutat att straffet på två matcher utan publik inte träder i kraft förrän besvärsnämnden har kommit med ett slutgiltigt beslut.

Hammarby straffades efter händelserna i matchen mot Gais då ett 40-tal maskerade supportrar tog sig in på en stängd läktare och kastade föremål på Gais-klacken.

Hammarbys straff för publikkaoset

Hammarby skriver på sin webbplats att man ser onsdagens beslut som en ”delseger i processen”. Nu vill klubbledningen skapa bra publikmässiga förutsättningar till söndagens match och sänker biljettpriserna rejält.

Klubben har också bjudit in sammanlagt 12.000 barn från fotbollsföreningar och skolor i närområdet.

250.000 i böter

Förutom två matcher utan publik dömdes Hammarby till böter på 250.000 kronor för händelserna vid Gais-matchen.

Hammarby har överklagat disciplinnämndens beslut till besvärsnämnden, eftersom klubben anser att straffet är för hårt. I samband med överklagan begärdes en inhibering av beslutet, att det inte skulle träda i kraft förrän efter att besvärsnämnden tagit sitt beslut.

Hammarbys nästkommande hemmamatch är säsongsfinalen mot Östersund den 2 november.

”En lättnad”

Hammarbys vd Henrik Kindlund säger att besvärsnämndens inhibering, ett uppskjutande av beslutet, var en lättnad.

– Det är klart att det är en lättnad. Det var ett bra och rimligt beslut. Men det är fortfarande bara en inhibering och man kan inte ropa hej förrän beskedet kommer, säger Kindlund.

– Men när en högre instans inhiberar är det en indikation på att de kommer att ändra beslutet. Vår utgångspunkt och tro har hela tiden varit att de kommer att ändra beslutet.

Kindlund tror att besvärsnämndens beslut kommer i nästa vecka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hammarbys straff för publikkaoset

Mer i ämnet