Foto: TT

En död i brand i flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

En brand i ett flerbostadshus i Vallentuna urartade på morgonen och vid 10-tiden rapporterade räddningstjänsten att en person har avlidit av sina skador.

Räddningstjänsten fick in larm om en brand vid halv sextiden på onsdagsmorgonen.

Enligt Anders Marcus, yttre befäl på räddningstjänsten i Norrtälje, startade branden på en altan på bottenvåningen och spred sig upp till taket.

– Tre lägenheter är totalskadade och tre stycken är rök- och vattenskadade. Det var ett intensivt släckningsarbete där vi fick utrymma två personer.  En person avled i branden och en fördes till sjukhus med allvarliga skador, säger Anders Marcus

– Jag var uppe halv sex i morse och då stod röken som en svart pelare rakt upp i himlen. Det är hemskt tråkigt, säger Tove Nygren som bor i området.

En person rapporterad död

Huset består av nio lägenheter och är tre våningar högt, alla boende evakuerades på morgonen.

Madeleine Lindholm som bor ett hus bort vaknade till brandbilarnas sirener i morse.

– Bostaden stod i lågor och det var jättemycket rök när jag gick ut. Men det har slutat ryka nu i alla fall och det verkar som att brandbilarna är på väg därifrån, sa hon vid halv tio tiden.

Förundersökning om mordbrand

I samband med branden rapporterades om en hög smäll, det skriver aftonbladet.se. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.