Foto: svt

Renovering av Värmdöskola blir för dyr

Publicerad

I stället för att renovera Farstavikens skola kan en helt ny skola komma att byggas

Värmdö kommun har avsatt 80 miljoner kronor för att rusta upp Farstavikens skola/Ekedal. Men efter att byggnaderna undersökts, visar det sig att de är i så dåligt skick att renoveringen kommer att bli betydligt dyrare.

– 80 miljoner räcker inte utan vi måste tillföra ytterligare 80 miljoner i investeringsbudgeten under 2018, säger Monica Pettersson (M) som är kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Dubbelt så dyrt

Slutnotan för renoveringen beräknas nu hamna på minst 160 miljoner kronor, utan att någon ny kapacitet för fler elever tillförs. Därför har Alliansen och Socialdemokraterna enats om att utreda om det vore bättre att bygga en helt ny skola i stället, som skulle kunna ta emot fler elever.

– Framtidens skola ställer krav på attraktiva moderna lärmiljöer som tar hänsyn till elevernas behov. Därför är det är ekonomiskt och pedagogiskt klokt att stanna upp och se över alternativen, säger Mikael Lindström (S), oppositionsråd.

Politikerna kommer nu att bjuda in till en medborgardialog om de framtida planerna för Farstavikens skola/Ekedal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.