Resande upprörda – Busskaos i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit kaos i busstrafiken sen Saltsjöbanan stängdes av och Slussen började rivas. Restiderna har mer än fördubblats för resande från Nacka och Värmdö, in till stan.

Tidigare i somras lade man om trafiken från Nacka till Slussen. Nu när personer börjar jobba igen efter semesteruppehåll och skola dragit igång, märks effekterna av.

– Det är totalt kaos. Fullständigt kaos... och det kommer bara bli värre, säger Jonas Byström, resenär från Nacka in till Slussen.

På projekt Slussen uppmanar man personer som pendlar från Nacka med buss att jobba hemifrån en dag i veckan om det är möjligt.

– Jag ifrågasätter hur politikerna har tänkt. Det här håller inte. Det är underdimensionerat och en brist på respekt för medborgarnas tid, säger Jonas Byström, resenär.

På Henriksdal sträcker sig köerna långa. En resenär höjer rösten för att få reda på vart de extrainsatta bussarna går från.

– Som jag har uppfattat är det tre till fyra år som den här situationen ska hålla i sig. Det känns inte bra faktiskt, säger Eketerina Frisk, resenär vid Henriksdals.

– Det är inte så kul. Man sover mindre, tillägger hon.

SL och Slussen-projektet tittar på lösningar för att kollektivtrafiken ska kunna flyta på bättre, men någon förändring på kort sikt kommer inte ske, menar Eva Rosman, kommunikatörsansvarig för Slussen.

– Man får beväpna sig med en hel del tålamod. Tyvärr, säger Eva Rosman.

Först 2018 kommer man öppna en ny temporär bussterminal på Stadsgårdskajen, som förhoppningsvis kommer att underlätta för busstrafiken som ska in till Slussen.

– Man är ju såklart upprörd. Restiden har ju fördubblats för människor, säger Eva Rosman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.