Mannen fårngades på film i tunnelbanan och kunde efter tips från allmänheten gripas. Foto: SVT/Polisen

Riskerar 14 års fängelse för tunnelbaneknuff

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den man som misstänks ha knuffat en 23-åringen framför ett tunnelbanetåg tidigare i år avslutades under tisdagen. Mannen, som står åtalad för bland annat försök till mord, riskerar nu 14 års fängelse.

Åklagaren yrkar nu på 14 års fängelse för den man som tidigare i år knuffade en annan man ner på tunnelbanespåret.

– Åklagaren yrkar ju på ett väldigt högt straff, säger advokat Frida Wallin och fortsätter:

Knuffades i tunnelbanan

– Men det kan ju bli aktuellt med en mer omfattande rättspsykiatrisk undersökning och beroende på vad den visar kanske det inte alls blir tal om ett fängelsestraff.

En första psykiatrisk undersökning visade att den misstänkte gärningsmannen led av en psykisk störning.

Vägrar berätta varför

SVT har utan framgång sökt åklagaren för en kommentar. Åklagaren har däremot tidigare sagt till SVT att bevisningen i fallet är god. En övervakningsfilm visar bland annat hur den misstänkte mannen tar sats och knuffar 23-åringen ner på spåret bara sekunder innan tåget kommer.

Hittils har den misstänkte mannen vägrat berätta varför han knuffade 23-åringen. Han har varken nekat eller erkänt brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet