Så gör du Kulturnatten bäst

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon sätter Stockholms Kulturnatt igång. Vi har samlat de bästa tipsen för att få ut så mycket som möjligt av kvällen.

Det är lätt att känna sig förvirrad när man tittar på Kulturnattens program. Schemat är fullspäckat med alla möjliga sorters aktiviteter. Nytt för i år är dessutom att Kulturnatten expanderar till utanför tullarna.

–Det känns jättekul att vi utökat oss utanför tullarna. Bland annat till Telefonplan, Hammarby sjöstad, Ropsten samt Sundbyberg. Det är den nya grejen för i år, säger Karin Jonsson, Kulturnattens presskontakt.

Tips från Coachen

Men en större Kulturnatt innebär fler aktiviteter, och ännu mera val att ta för dig som besökare. Så vi frågade Karin Jonsson om hennes bästa tips för att få ut så mycket som möjligt av Kulturnatten.

– Först och främst rekommenderar jag alla att testa sånt som man inte gör annars. Gå inte till favoritstället.  Våga utforska!

Så hinner du med

Det vanligaste dilemmat är att man inte hinner göra allt man vill.

– Plocka ut tre saker som du känner att du måste se. Och tre saker som är bonus som du kanske kan hinna med. Då vet du att du inte kommer missa det viktigaste.

Och är det så att du över huvud taget inte vet vad du vill se, kan du på Kulturnattens hemsida ta del av deras egna tips.

– Man kan ta del av tips på olika aktiveter från olika kulturpersonligheter på vår hemsida.

Kulturnattens program kan du läsa här.

Karins egna favoriter

  • Biologiska muséet har en häftig specialproduktion inför Kulturnatten. De har ljus- och ljudinstallationer med  poeter som läser dikter i den spännande miljön.
  • Telefonplan har Guerillaslöjd. Man får göra stickgrafitti och annan gatukonst. Utöver det har de en nattmarknad med konst och hantverk.
  • Finlandsinstituet ska ha 50-talskväll med dans. De ska spela blues, boogie woogie och något som de kallar för taggtrådsmusik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.