Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jens Holm (V), styrelseordförande för Stockholms Hamnar, om hur man vill att internationellt samarbete ska leda till att tullbrottsligheten och narkotikahandeln ska minska. Foto: SVT

Efter kokainbeslaget i Nynäshamn – samarbete mellan hamnar ska minska narkotikasmugglingen

Uppdaterad
Publicerad

Det stora kokainbeslaget som gjordes i förra veckan i Norviks hamn utanför Nynäshamn sätter fokus på betydelsen av att samarbeta med andra europeiska hamnar för att stoppa drogsmugglingen.

– Vi ska lära av varandra för hur vi tidigt ska kunna hitta de illegala substanserna och sätta stopp för det redan i våra hamnar, säger Jens Holm (V), styrelseordförande för Stockholms Hamnar.

Internationellt samarbete ska hjälpa hamnar att upptäcka illegala leveranser tidigt. I nätverket European Ports Alliance samarbetar idag ett 50-tal hamnar i Europa – nu ska Stockholms Hamnar bli en del av samarbetet.

– Vi intensifierar vårt arbete mot knarksmuggling, säger Jens Holm (V), styrelseordförande för Stockholms Hamnar.

Nätverket syftar till att föra intressenter samman för att skydda hamnar i kampen mot narkotikahandel och organiserad brottslighet.

– Vi ska lära av varandra för hur vi tidigt ska kunna hitta de illegala substanserna och sätta stopp för det redan i våra hamnar.

Genom samarbete hoppas Stockholms Hamnar minska tullbrottsligheten och förhindra att narkotika smugglas in i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.