Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör grannarna som bor vid Tanto och tvingas ta del av drogscenen. Foto: SVT

Langning, bråk och missbruk vardag i Tantolunden

Uppdaterad
Publicerad

För grannarna till Tantolunden är droghandel ingen ovanlig syn från fönstret. De senaste åren upplever många att problemen eskalerat – trots att alkoholförbud mellan 00 och 07 infördes för ett år sedan. Polisen säger att de är underbemannade och inte hinner med.  

Patric Olsson har bott vid Tantolunden i fem år och har sett problemen på nära håll. Alkoholförbudet mellan midnatt och 07 som infördes för ett år har enligt honom inte gett några resultat.

– Det har blivit mer narkotika än ren alkohol, upplever jag. Vi har fönster ut mot Tanto här så vi ser försäljning från första parkett i köket, säger Patric Olsson. 

”Tanto är ett stort problem”

Missbruksvården är central på Södermalm och man räknar till ett 80-tal vårdinrättningar av olika slag inom stadsdelen. Efter besök där hamnar många missbrukare i den park som tillåter alkoholkonsumtion. 

– Tanto är ett stort problem och ett väldigt prioriterat område för oss på Södermalmspolisen. Vi försöker vara här så ofta som möjligt, säger Helena Johannesson, tillfälligt stationsbefäl vid Södermalmspolisen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.