Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är orsaker som vi inte kan styra över själva, säger presschefen på SJ Tobbe Lundell, med anledning av de inställda avgångarna. Foto: Ann Sehlin/SVT

SJ efter inställda avgångarna: ”Väl rustade för jul och nyår”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen fick tusentals resenärer sms från SJ om inställda avgångar under torsdagen och fredagen. För den som är orolig för sitt julresande menar SJ att de är väl rustade – men ser risk med vädret.

Julhelgen är en av de högst belastade helgerna för tågtrafiken. Under torsdagen och fredagen har ett antal SJ-avgångar ställts in på grund av vagnsbrist. Bland annat då man hittat hjulskador på tåg.

Tobbe Lundell, presschef på SJ, menar ändå att de är väl rustade inför julhelgen och mellandagarna.

– Prognosen inför jul och mellandagarna ser god ut. Vi hade ett par tåg som blev inställda under torsdagen och fredagen, men de allra flesta tåg går som de ska, säger Tobbe Lundell.

Det som skulle kunna ställa till det för tågtrafiken över julhelgen är om stormen Pia, som drar in över landet, påverkar möjligheten att köra på spåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.