Foto: Björn Lockström

Skola totalförstörd i brand i Kungsängen

Uppdaterad
Publicerad

En skola i Kungsängen i Upplands-Bro kommun totalförstördes i en brand på tisdagskvällen. Ingen person ska ha skadats.

Vid klockan 20.30 fick räddningstjänsten och polisen larm om brand i en vägg på en skola i Kungsängen norr om Stockholm.

På plats visade det sig vara en fullt utvecklad brand. Det brann även i skolans tak, skrev Stockholmspolisen på sin webbplats.

Branden på Källskolan

– Det ska inte vara någon kvar i skolan och ingen ska ha kommit till skada vid branden, sade Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen, på tisdagskvällen. Han fortsatte:

– Vi har spärrat av området och arbetet går nu ut på att skydda den här platsen medan räddningstjänsten arbetar.

Branden ska ha startat i en barnvagn

Enligt uppgifter till polisen har branden startat i närheten av en uppställd barnvagn. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen när branden är släckt.

Det finns inga uppgifter om att någon person är skadad.

Skolan totaltförstörd

Strax efter midnatt hade räddningstjänsten avvecklat sitt släckningsarbete på platsen och ägnade natten åt eftersläckning.

– Vi kommer låta skolan brinna ner, den är totaltförstörd. Vi är bara där och bevakar nu, sade Börje Nordahl, larm- och räddningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Källskolan är en kristen förskola med cirka 100 barn, från förskoleklass till och med nionde klass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Källskolan

Mer i ämnet