Foto: Stefan Johansson

Skottlossning i bostadsområde i Åkersberga

Uppdaterad
Publicerad

En person skadades lindrigt under söndagskvällen när ett stort antal skott avlossade i ett bostadsområde i Åkersberga. Boende i området hörde ett tiotal smällar, och polisen hittade tomhylsor på platsen. Vittnen på plats berättar att det syns flera kulhål i husväggarna.

Det var i bostadsområdet Smedby i Åkersberga som boende ringde in då de hört smällar som låtit som skottlossning.

– Ibland så ringer man in för att man hört någon smäll. Men när det ringer flera så här, så kan man ana att det varit något annat än än till exempel fyrverkerier, säger Dan Grip på polisens ledningscentral i Stockholm.

Enligt inringarna harde ett tiotal skott hörts, och polisen hittade flera tomhylsor på platsen.

En person skadad

– Vi tog in en person till förhör, en person som visade sig vara målsäganden och som dessutom var lindrigare skadad, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen på måndagsmorgonen.

SVT: Var det skottskador?

– Det är så vi tolkat det, ja.

En förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts.

Foto: Stefan Johansson

”Väldigt många skott”

Frilansfotografen Stefan Johansson var på plats Åkersberga och berättade för SVT Nyheter att man kunde se flera kulhål i husen i området.

– Fem eller sex kulhål har jag räknat till. De är i husväggarna där folk bor. Ett skott är väldigt nära ett fönster, säger Stefan Johansson.

Polisen bekräftar också att vittnen ska ha sagt att man sett personer springa från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.