Foto: Janne Åkesson / Swepix / SVT

Skottlossning i Fruängen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder mordförsök efter en skottlossning i Fruängen i södra Stockholm. Strax efter skjutningen hittades en brinnande bil längre söderut av samma modell som vittnen sett lämna brottsplatsen.

Polisen fick larm om skottlossningen vid 20.30-tiden på tisdagskvällen. Vittnen berättar för SVT Nyheter att de hörde flera skott vid Vantörsvägen.

– Det lät som minst fem skott, sedan såg jag en bil som stod på tvären precis över körfältet. Det verkar som att någon i bilen sköt mot det andra körfältet, säger ett vittne.

”Hörde polisen ropa”

En bil körde sedan i full fart från platsen för skottlossningen och krockade med en annan bil, enligt vittnena.

– Det var en Golf (bilmodellen, reds. anm.) som sneddade in på en tvärgata, sedan hörde vi en hög smäll. Då hade bilen krockat och med en taxi och det var flera polisbilar runt omkring. Jag hörde polisen ropa till någon att lägga sig ned på marken, säger ett annat vittne till SVT Nyheter.

Polisens presstalesperson Towe Hägg säger till SVT Nyheter Stockholm att en bil påträffades brinnande i Vårby senare under kvällen. Bilen var av samma modell som den vittnen sett lämna brottsplatsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet fanns automatvapen i den utbrunna bilen.

Uppgift: Lägenhet har genomsökts

Flera polispatruller var på plats under tisdagskvällen och ett stort område spärrades av. Poliser undersökte en lägenhet i området, enligt uppgift till SVT.

Enligt vittnen verkar fler bilar ha varit inblandade i händelsen. På en tvärgata till Vantörsvägen stod ytterligare en bil stilla bakom avspärrningarna.

Det är ännu oklart om någon skadats. Polisen utreder skottlossningen som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.