Tre häktade för medhjälp till mord

Uppdaterad
Publicerad

En skottskadad man skjutsades till Karolinska sjukhuset och avled senare. Nu har tre personer häktats för medhjälp till mord.

Det var den 22 januari som en man i 25-årsåldern släpptes av på Karolinska sjukhuset med allvarliga skottskador. Senare under kvällen avled mannen.

Polisen vill inte kommentera var skjutningen ska ha ägt rum, men enligt tidigare uppgifter från Aftonbladet ska det ha varit i Sundbyberg.

Dessutom ska bilen som den skadade kom med ska ha prejats av en annan bil och blivit beskjuten i närheten i sjukhuset, enligt uppgifter till tidningen.

SVT Nyheter Stockholm har tidigare berättat att mordet ska ha koppling till skjutningen i Fagersjö den 21 januari.

Eftersökta gripna

På onsdagsmorgonen kunde tre män gripas, misstänkta för medhjälp till mord. Männen är samtliga i 20-årsåldern och hemmahörande i Stockholms län.

– Det är personer som varit anhållna i sin frånvaro en tid, och vi har letat efter dem. Gripandet ska ha gått lugnt till, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

Under fredagen häktades de tre männen, på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord.

– Vi utesluter inte att det kan ha varit fler personer inblandade, därför tar vi tacksamt emot tips om någon har information om händelsen, säger Carina Skagerlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.