SL:s digitala rabattremsa försenad

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av året skulle stockholmarna ha kunnat börja använda SL-korten även för enstaka resor. Men projektet har blivit både försenat och dyrare än beräknat.

Systemet att använda SL-korten, SL-Access, inte bara som periodkort utan även genom att ladda det med pengar som dras när man passerar en spärr skulle förenkla resandet för alla dem som reser med rabattremsor i dag.

”Reskassan”, som systemet kallas, skulle tas i drift i slutet av 2011, men enligt en rapport från trafiknämnden i landstinget kommer nu tjänsten att införas tidigast andra kvartalet 2012, skriver Computer Sweden.

SL Access

Flerzonssystemet krånglar till det

Anledningen är att systemet planerades när det var enzonstaxa i Stockholm – det kostade lika mycket att åka i hela länet. Sedan dess har systemet med flera zoner återinförts, vilket SL Access inte klarar av.

SL Access har diskuterats i över tio år, och började införas för fyra år sedan. Projektet har försenats och fördyrats flera gånger. Den senaste förseningen innebär att slutnotan beräknas bli 25 miljoner kronor högre än det budgeterade, skriver tidningen.

Henrik Arborén

henrik.arboren@svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SL Access

Mer i ämnet