Foto: SVT

Smash and grab–kupp mot varuhus i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Ett elektronikvaruhus utsattes för en smash and grab tidigt på tisdagsmorgonen. På flera platser är fotanglar utlagda för att förhindra polisens arbete.

Det var vid 04.20- tiden som polisen larmades att en person kastade ut fotanglar vid en trafikplats och ett par minuter senare kom larmet om att ett elektronikvaruhus i Haninge, söder om Stockholm, utsatts för en smash and grab.

Gärningsmännen som körde in i byggnaden med en hjullastare kom enligt polisen över ett stort antal elektronikvaror till ett okänt värde.

– Just nu kan ingen gå in i lokalen för att det råder rasrisk, då hela huset håller på att ramla ihop. Hela väggen är vält och takreglerna är trasiga så att man inte ens kan gå in där, säger Lars Eidmark förundersökningsledare lokalpolisområde Haninge.

Fotanglar vid polisstationen

Innan kuppen hade gärningsmännen lagt ut fotanglar vid flera ställen bland annat vid polisstationen.

– Gärningsmännen lade ut fotanglar på flera ställen för att förhindra polis och vaktbolag att komma fram. De har bland annat kastat ut fotanglar vid påfarter till riksväg 73 och vid alla utfarter till polisstationen som ligger i närheten. En minut innan smash and grabben så la gärningsmännen ut fotanglarna, säger Stockholmspolisens presstalesperson  Albin Näverberg till SVT.

Teknisk undersökning

Hjullastaren står kvar vid byggnaden och polisen har nu spärrat av brottsplatsen för en tekniskundersökning. Enligt polisen så måste den rammade väggen stabiliseras innan man gör en teknisk undersökning eftersom den riskerar att rasa samman.

Gärningsmännen försvann från platsen i en personbil. Ingen person är gripen.

– Vi har fått in en hel del tips, säger Albin Näverberg.

En förundersökning är inledd avseende grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.